María Antònia Manils Artesana de Cistelleria i Tapisseria

Sóc una artesana de cistelleria (i també de tapisseria) que fa molts anys que estic en aquest món artesanal, el qual m'agrada molt, tant crear els meus propis dissenys amb les meves mans, com fer teixits i entrellaçar diversos materials en una peça i que a partir d'ella surtin dissenys nous .

 

Treballo la cistelleria de vímet, canya, medul·la, "tireta" de vímet, reixeta i boga entre uns altres.

M'agradaria que després de mirar aquesta pàgina us pogués transmetre el món i l'ofici de la cistelleria que hi ha darrere de cada peça.

Quan es fa una peça nova sempre hi ha aquesta por en veure com et va a sortir i de vegades surt a la primera o de vegades has de fer més d'un intent perquè et surti bé. Però quan l'aquestes fent aquest moment és únic, perquè sembla que solament estiguis el teu i la peça, de tal manera que no t'acordes de res més. El fet que l'estiguis fent el teu mateix amb les teves pròpies mans i veus que t'ha sortit bé, és meravellosa i tan bon punt aquesta peça algun dia algú te la compri, que us puc dir ...

I així sense adonar-te i veus el resultat de la teva creació, esperes fer una altra i una altra i així fins a tenir un munt de peces fetes per tu, que al final tens una tenda sense adonar-te.

Per que el que costa de qualsevol peça és Començar, Crear i Fer. Però darrere de cada peça hi ha una història que de vegades és molt bonica per com ha estat creada i construïda i elaborada.

Però la Cistelleria és com la música, falta molt temps per sentir una bona melodia, igual amb la cistelleria mancada molt temps per fer bones cistelles. Però el mes important és començar fer i dissenyar les teves pròpies peces.

També em podeu veure treballant en les fires artesanals, medievals, d'encaix de coixi i en les de miniatures. En les artesanals vaig amb la meva parada de tots els meus productes i alhora faig demostració d'una peça de cistelleria, o ensenyo a la gent del publico fer una cistelleta perquè tinguin un inici al món artesanal de la cistelleria. A les fires d'encaix de coixi faig uns didals de col·lecció. Aquestes fires solen ser solament els dissabtes o diumenges als matins.

CistelleriaPasaPas.com

08080 Barcelona

España

 

 


contador de visitas para blogger